La Tomaquera


Ha nascut sola en una jardinera de la casa, no sabem com ha sigut… potser algun ocell hi ha deixat la llavor? Ens ha fet pensar, qué farà aquesta pobre planta aquí? Doncs ha nascut ara, a l’estiu, a un temps equivocat ja que si arriba a créixer i fer-se gran, quan arribi el fred, la matarà.
La hem trasplantada de moment a un test manejable i la hem deixada a un lloc adient perquè quan arribin els freds la poguem entrar dins la casa i anar-la treient de tant en tant segons la temperatura ambient.
Que farà? No ho sabem, ni sabem si arribarà a fer tomàquets… el que sí sabem és que la cuidarem com a un ésser viu que vol viure i l’ajudarem a fer-se gran malgrat haver nascut tan aviat … o tant tard, segons es miri.
Seguirem informant del seu estat.

Angelina, Alejandro i àvia Maria

4 Comentarios

 1. ariadna
  |

  Comentari sense pèrdua de l’àvia:
  «deu haver estat un ocell, perquè jo no hi he tirat mai cap tomàquet, allà…»

 2. Quieres cafe mi amorrrrr?
  |

  Oooooooooooooooooh!
  Es la «oda a la Tomaquera»!!!!
  M’encanta m’encanta i m’encanta.

  Jo crec que no ha sigut un ocell…jo crec que son els dits magics de la mama, avia i papa.

  Sou famosos al Mon de les plantes, segur que heu sortit al diari de les plantes com a «els amos del paradis plantil», i la tomaquera ho va llegir, i es va escapar de l’hort d’un pages antipatic del llobregat, per venir al vostre paradis al bell mig de Barcelona!
  .
  Segur segur… sino com es que al meu jardi surten roses magicament nomes despres de que rebi visites vostres????
  Esme

 3. ariadna
  |

  Dicen que las brujas sabias tienen los pulgares verdes. Tienen mano con las plantas. Y también con los animales. Primero aprenden a amar lo que hacen, luego alientan a otros al crecimiento.
  Saben reconocer lo frágil y lo que tiene valor, y también lo que debe
  ser podado.

 4. ariadna
  |

  Vegetals del món: si sou verdures, vingueu al cinquè pis. Si sou fruites aneu al tercer pis, on ja han fet la verema del balcó.